The reliable partner for
worldwide packing and storing
Savopak » Palvelut » Sertifikaatit ja pakkausten testaaminen

Sertifikaatit ja pakkausten testaaminen

ISPM 15 -standardi

ISPM 15 -standardi on YK:n maatalous- ja elintarvikejärjestö FAO:n laatima. Standardissa määritellään käsittely- ja merkintävaatimukset kansainvälisessä kaupassa käytettävälle puiselle pakkausmateriaalille.


ISPM 15 -standardin vaatimuksena on, että puinen pakkausmateriaali on valmistettu kuoritusta puusta sekä lämpökäsitelty siten, että lämpötila puun sisässä on vähintään 56 Celsius-astetta vähintään 30 minuuttia tai kaasutettu metyylibromidilla.


Suomessa pakkausmateriaalin valmistukseen käytetään yleensä lämpökäsiteltyä puutavaraa, sillä metyylibromidin käyttö on maassamme kielletty. Uunikuivaus hyväksytään käsittelyksi, jos standardin vaatima lämpötila saavutetaan kuivauksen aikana.


Käsitelty pakkausmateriaali merkitään standardin mukaisella merkillä, jossa on IPPC-logo, pakkauksen valmistajan tunnus, maatunnus sekä käsittelymerkintä. Käsittelymerkinnöistä HT tarkoittaa lämpökäsittelyä (heat treatment) ja MB metyylibromidikaasutusta.


FDA/USA §177.2410

FDA/USA §177.2410 sertifioitua filmivaneria voidaan turvallisesti käyttää elintarvikkeiden kanssa kosketuksessa olevana pakkausmateriaalina.


German BgVV II

BgVV suositukset määrittelevät materiaalit, joita voidaan käyttää elintarvikkeiden pakkausmateriaalina. Filmivaneri kuuluu näihin suositeltuihin materiaaleihin.


VAK serftifikaatti

Voimme testauttaa pakkauksesi ja hankkia VAK sertifikaatin  testauksesta.

Muu testaaminen

Mikäli pakkauksesi tarvitsee erityistä kestävyyttä, rasitusta tai pinoamista, voimme testauttaa pakkauksesi sen varalle.