The reliable partner for
worldwide packing and storing

Savopak Oy:n historia

Savopak Oy on perustettu vuonna 1969, kun Artturi Määttä ja Aarne Tamminen ostivat A. Ahlström Oy:n pakkaustuotannon. Toiminta puisten pakkausten valmistajana sai alkunsa. Alkuvaiheessa valmistettiin mm. leipomolaatikoita, termopakkauksia, työkalulaatikoita ja erilaisia pakkauksia puolustusvoimien käyttöön. Julkinen sektori olikin alkuvuosikymmenien ajan merkittävin asiakas.

Vuonna 1984 Olavi Räsänen Oy osti Savopak Oy:n omistukseensa ja siitä lähtien Savopak Oy on ollut osa OR groupia. Yritysoston aikaan Savopakissa työskenteli noin 70 henkilöä ja liikevaihto oli noin 10 miljoonaa Suomen markkaa.

1990-luvulla tuotevalikoima laajeni kun kevyet, kokoontaittuvat vaneripakkaukset  syrjäyttivät osin painavat puupakkaukset nimenomaan lentorahdissa. Uusia asiakkuuksia syntyi tässä vaiheessa erityisesti teknologiateollisuuden puolelta. Pakkausten vienti Eurooppaan käynnistyi.

2000-luvulla yritykset ovat ulkoistaneet varastointia, pakkaamista, kuljetus- ja logistiikkatoimintoja sekä keskittäneet ostoja, tämä on tarjonnut meille mahdollisuuden laajentaa toimintaamme entisestään nimenomaan näiden palvelujen tarjonnan puolelle.

Toiminnan laajentuessa vuonna 2006 perustettiin toinen tuotantolaitos Varkauteen Rautakadulle. Kolmannessa tuotantolaitoksessa Rantasalmella ja neljännessä Varkaudessa tuotannot käynnistyivät vuonna 2011. Tällä hetkellä toimintaa on neljässä tehtaassa, joissa valmistetaan pakkauksia toimitettavaksi ympäri maailmaa.